Geen Noordtak Velp

ACTIE 28 JUNI 2014 (met film)

28 juni Bewoners langs het spoor in Velp

in actie tegen geluidsoverlast!

 Het is nu al bijna 30 jaar geleden dat de wet geluidhinder van kracht werd. Toen kreeg de overheid de verplichting om 377 huizen langs het spoor in Velp van geluidsisolatie te voorzien. Na jarenlang gewacht te hebben, zijn eindelijk (inmiddels enkele jaren geleden) 47 huizen voorzien van geluidsisolatie. Dat betekent dat er 330 woningen nog steeds niet voorzien zijn van geluidsisolatie.

Keer op keer weet de overheid haar verantwoordelijkheid te ontlopen. Dan is er geen geld, dan is de uitvoering aan een andere organisatie overgedragen. De afgelopen periode heeft staatssecretaris van I&M, mevrouw Mansveld, de bewoners aan het lijntje gehouden door met de isolatie van de huizen te wachten op het besluit om het aantal goederentreinen, dwars door Velp fors toe te laten nemen. Eerder deze maand is dit besluit voor de zoveelste keer uitgesteld.
Belangenvereniging Geen Noordtak Velp (GNV) vindt dit een onacceptabele situatie, en wil niet wachten op het volgende argument om de geluidsisolatie aan woningen weer verder uit te stellen. Zaterdag 28 juni organiseert GNV een protestactie bij de spoorweg overgang bij de Emmastraat.

De protestactie start om 11.00 uur. (Verzamelen ter hoogte van de Fredericus school) GNV roept alle omwonenden langs het spoor in Velp op om in actie te komen. We zullen dan één voor één langs zes spoorweg overgangen gaan in Velp, ons laten zien en van ons laten horen! Kom op de fiets, en neem iets mee wat geluid maakt!

En dit is een korte impressie van de actie;

Wilt u de poster ophangen voor uw raam!!! U kunt deze downloaden onder Downloads/Brieven: Noordtak Poster A4.